1. mi lesz Európával a Brexit után? 2. hova vezet Orbán populizmusa?

2018-10-03 18:06:01

Fekete-Győr András
Facebook
Ez még akkor is nagyon meredek, ha készültek ránk.

„Az milyen, amikor egy Amerika belsejében lévő középsuliban a diákok azt kérdezik tőlünk, fiatal európai vezetőktől, hogy 
1. mi lesz Európával a Brexit után? 
2. hova vezet Orbán populizmusa?

Nem vicc. Ez még akkor is nagyon meredek, ha készültek ránk.

A frontális beszélgetés után kis körökre bomlottunk, én pedig kaptam három iszonyú aranyos diáklányt, akiknek meséltem a magyarságról, a kultúránkról, és a Momentumról. 
Ők pedig elmondták nekem, hogy a facebook nem menő, a snapchat a nyerő. A telefonjaikat pedig le kell adniuk órakezdés előtt. 2400-an járnak a Valley-be, és van egy 1200 fős színháztermük, egy 6800 fős amerikaifoci stadionjuk, több száz darabos számítógép parkjuk, és annyi minden más, hogy órákon át sorolhatnám. És bizony megbecsült, kiegyensúlyozott tanáraik is, hiszen az átlagos tanári kereset az USA-ban 1,1 millió Ft

Habár a társadalombiztosítási rendszer Amerikában kritikán aluli, az oktatásba rengeteg erőforrást és figyelmet fektetnek. Ennek köszönhetően nem szavazógépeket, hanem kritikusan gondolkodó, gyakorlatias állampolgárokat nevelnek.

Ha Orbán Viktor luxusgépek bőrfoteljei és focimeccsek VIP páholyai helyett iskolákba és kórházakba is ellátogatna néha (elvégre ezért fizetjük), lehet, hogy lenne némi fogalma Magyarország jelenéről és jövőjéről...”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.