Jó dolog volt a Gulag londoni transznemű aktivisták szerint

2018-09-13 11:53:00
Először a Gulagra akart küldeni egy egyetemi oktatót, majd ki akarta magyarázni magát egy londoni egyetem LMBTQ-szervezete.

A londoni Goldsmiths University transznemű jogokért kampányoló aktivistái azt szerették volna elhitetni a diákokkal, hogy a szovjet Gulagok kényszermunkatábor-rendszere,  amelynek szörnyűségeiről Szolszenyicin és Anne Applebaum is írt, kellemes, együttérző helyek voltak, ahol az embereket oktatták, részt vehettek klubokban, színházi eseményeken és hasonlókon – írja a Telegraph brit lap.

A szervezet azután állt ki a Gulag mellett és festette le teljesen ellenkezőleg, mint ami a történeti igazság, hogy azzal fenyegettek meg egy speciális oktatási igényekre szakosodott tanárt, Claire Grahamet, hogy a Gulagra küldik, amiért Graham ellenezte, hogy az LMBTQ-csoport feminista professzorok ellen lépett fel, mondván, azoknak előítéleteik vannak a transzneműekkel szemben.

A Goldsmith LMBTQ-csoportja azt twittelte ki, hogy szerintük „egy bigottot a Gulagra küldeni éppenséggel együttérző és erőszakmentes dolog”. 

A szervezet twittjei szerint a Gulág rehabilitációs intézményrendszer volt, ahová bűnözőket küldtek. S „mint az egész szovjet társadalom, aki képes volt dolgozni, az dolgozott”, s aki jól dolgozott, az feljebb léphetett és kevesebbet  figyeltek rá. „Az oktatás úgyszintén fontos része volt az szovjet büntetőrendszernek. Rendszeresen tartottak órákat, voltak könyvklubok, lapszerkesztő csoportok, sport, színház és színházi csoportok.”

A Gulagon 1934 és 1953 között 1,05 millió ember vesztette életét, akiknek a túlnyomó többsége politikai fogoly volt, s a szovjet rendszer ellenségeként került oda.