Az állam határozza meg a méhed

2018-05-04 10:56:18

Zsurzsán Anita
Mérce
Egy szabad ország egyenlően kezeli valamennyi családot és nem-családot.

„Az alapján, hogy a NER ismét elkötelezetten helyezte a közbeszédbe a nők méhét, elképzelhető, hogy a jövőben ehhez foghatóan radikális lépéseket terveznek. Mindenesetre a propagandában már megágyaztak egy lehetséges hasonlóan szélsőséges szakpolitikának: a gendertudomány művelőinek következetes támadása, a nők elleni erőszak különböző formáinak legitimálása, a homofóbia és transzfóbia mindennapos a reakciós médiában. A gyermektelen és/vagy hajadon nő ábrázolása ezeken a médiumokon a neofasiszta narratívákat követi: az önző, a gonosz, a könnyűvérű, a frusztrált kiégett, a kékharisnya, a néprontó, a femináci stb. A jelenlegi rendszerben tehát ebben a pillanatban nincs helye a női autonómiának, ugyanis már struktúrájánál fogva megkülönbözteti őket a házasság intézményén keresztül.

Egy sokszínű, mondhatni egy olyan szabad társadalomban, ami tiszteletben tartja az ember autonómiáját, nincs alapja az államnak, hogy egy konkrét családi formát a többi fölé emeljen.

Ha ez az állam elismeri a házasságot a többi családforma fölött, az azt is jelenti, hogy diszkriminálni fogja mindazokat, akik elutasítják, hogy részt vegyenek benne. Egy szabad társadalomban nincs helye ilyen meghatározásoknak: egy szabad ország egyenlően kezeli valamennyi családot és nem-családot.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.