Befejezi Pál Feri atya

2018-04-04 16:33:35
Véget vet a 18 éve tartó előadás-sorozatának a népszerű pap.

„Egyszerűen elfáradtam” – jelentette be a Magyar Nemzet tudósítása szerint Pál Ferenc, népszerű római katolikus pap. A népszerű becenevén csak Pálferiként emlegetett 51 éves mentálhigiénés szakember 2018 decemberével abbahagyja a Szent István Egyetem Budai Campusán rendszeresen keddenként megtartott másfél órás előadásait. 

A pap a nyári szünet után még tizenkét különálló előadást tartana, utána hagyná abba. Elmondása szerint az elmúlt időszakban kikristályosodott, letisztult témáit dolgozná fel. Az általa tartott előadássorozatok már 18 éve tartanak, ennek vetne véget decemberben: „utána nagykorúnak nyilvánítom magunkat” – fogalmazott.

Hozzátette: elfáradt, ezért nem folytatja, ráadásul mikor év elején Ausztráliában járt, arra gondolt, „a koalák és a kenguruk között, hogy minden gondolkozás nélkül ottmaradna minimum három hónapra”.

Azzal is indokolt, hogy a tizennyolc év alatt már tud olyan jó előadásokat tartani, mint korábban: „ezt nem bírom már jól csinálni. Egyszerűen nem tudom jól csinálni. Az lett a benyomásom, és most már több éve küzdök ezzel, hogy ez már nem olyan jó. És ez teljesen ellentmond az énképemnek. Utálok valamit nem jól csinálni.”