Áttér a katolikus hitre Bayer Zsolt

2018-04-03 09:38:36
Az újságírót felháborította egy evangélikus esperes kormánykritikus prédikációja.

Meglepő bejelentést tett Bayer Zsolt a hétfői Sajtóklubban. Az újságírót felháborította, hogy a közrádióban közvetített prédikációjában Mesterházy Balázs evangélikus esperes az otthonmaradó szavazókról, a bevándorlásellenes kormányzati hirdetésekről és az összefogásra képtelen ellenzéki pártokról beszélt, még a Comedy Central szavazásra felhívó reklámszpotjait is megemlítve.

Bayer szerint az, hogy az ellenzéki média pozitívan fogadta Mesterházy szavait, azt jelenti, hogy a papok ezentúl bátran "hirdethetnek aktuálpolitikát", akár a választás napján is. A kormánykritikus orgánumok ugyanis csak akkor gyűlölik a templomi politizálást, ha valaki a kormányoldal politikáját erősíti meg, „ha az ellenzék hátsójába ugrik bele”, akkor azt csodálatosnak minősítik – véli Bayer, aki aláírja, hogy „egy gazember pap” szavaival nem lehet azonosítani egy egyházat, ám ő régóta kritikusan szemléli az evangélikus egyházat, amely mindent megtagadott, ami ő számára fontos.

Bayer ezután kijelentette: hosszú vívódás eredményeként elhatározta, hogy kilép az evangélikus egyházból, és – minthogy a katolicizmus mindig is vonzotta – katolizálni fog.