Simicskó: Addig van jövője Magyarországnak, amíg vannak tartalékos katonák

2018-03-24 17:38:26
Magyarországnak addig van jövője, amíg vannak tartalékos katonái – mondta Simicskó István honvédelmi miniszter szombaton Szentendrén, aki előtt hétszáz tartalékos tett esküt.

Addig van jövője Magyarországnak, amíg vannak tartalékos katonái, amíg van Magyar Honvédség, amely képes megvédeni minden bajtól a magyar embereket – jelentette ki a honvédelmi miniszter szombaton Szentendrén, sajtótájékoztatón.

Simicskó István előtt csaknem hétszáz új területvédelmi tartalékos katona tette le esküjét szombaton. A miniszter sajtótájékoztatóján nagy lépésnek nevezte az eseményt, és megjegyezte: tavaly nyár óta 1600 új tartalékos katonával kötöttek szerződést. 

Jelenleg mintegy 6600 tartalékos katonája van a honvédségnek. A cél, hogy egy 30 ezer katonából álló aktív állomány mögött egy 20 ezres tartalékos állomány legyen – fejtette ki a miniszter.

Benkő Tibor, a Honvéd Vezérkar főnöke azt mondta: valós, megfogható erőt jelentő Magyar Honvédségre van szükség, és fontos, hogy mögötte olyan létszámú és felkészültségű önkéntes tartalékos erő legyen, amely bármikor az ország lakosságának rendelkezésére áll.

(MTI)