Elhalasztják Milo Yiannopoulos előadását

2018-01-09 10:30:38
Csak a választások után tartják meg a konferenciát. A francia előadó közben lemondta részvételét.

Májusra, a választások utánra halasztották a visegrádi elnökséget záró háromnapos konferenciát, melyen Milo Yiannopoulos, az alt-righthoz közeli provokátor is felszólal – írja a Mérce.

A Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány január végére tervezett Európa jövője című tudományos, szakmai konferenciájának ténye, témái és előadói a közelgő magyarországi országgyűlési választások pártpolitikai harcának, küzdelmeinek része lett. Ez lehetetlenné teszi, hogy a konferencián a különböző vélemények és látásmódok szabad vitája folyjon. Ezért a Közalapítvány úgy határozott, hogy a konferenciát a parlamenti választások utáni időpontra, május végére halasztja, és erről az előadókat értesítette. A Közalapítvány a jövőben is az egymás iránti tisztelet, a szólásszabadság és minden emberi érték védelme mentén szervezi eseményeit” – olvasható a konferencia honlapján közzétett közleményben.

A konferencia tervezett előadói között volt még Frank Furedi, Götz Kubitschek és Pascal Bruckner, utóbbi azonban január 5-én Twitter-bejegyzésben tudatta, hogy lemond a részvételéről, mivel „nem akar a kontinensük értékeivel szemben ellenséges szélsőséges elemek oldalán felszólalni”.