Facebookon toboroz a Moszad

2017-12-21 16:23:14
„Humoros, spontán és optimista legyen a jelölt” – hirdeti az izraeli titkosszolgálat.

Ezentúl a Facebookon is toborozza új alkalmazottait a Moszad izraeli titkosszolgálat – jelentette be közleményében a miniszterelnöki hivatal csütörtökön Izraelben. „Ha izgalmas karrierváltást keres, ha mindig erről álmodott, de sosem merte megpróbálni... Magasan kvalifikált embereket keresünk” – hirdeti a kíváncsi izraelieknek a Moszad új Facebook-oldalán.

Noha konkrét állásajánlatok nem szerepelnek az oldalon, de  az egyik bejegyzés videóján egy titokzatos drón, öltönyös emberek, irodák, liftek, kávéházak és repülőgépek is vannak, vagyis mindaz, ami egy ügynökről a kívülállók eszébe juthat.  A szolgálat közleménye szerint a Facebookon közzétett hirdetés hatékonyabb munkaerő-toborzást és szélesebb hozzáférést tesz lehetővé a lakossághoz. A Moszad honlapján már korábban is meghirdettek állásokat számos nyelven, de a Facebook bevetésével reményeik szerint szélesebb közönséghez juthatnak el, mert az emberek a közösségi médiában továbbadják egymásnak az ott látott érdekesebb dolgokat. 

A Moszad állítása szerint változatos és szerteágazó szerepei körében különleges feladatok, hírszerzési, technológiai, számítástechnikai, gazdasági és logisztikai állások várják betöltőjüket. A hírszerző ügynökség azt is hangsúlyozta, hogy mind a férfiak, mind a nők számára megfelelő pozíciókat kínál, vannak munkái diákoknak, fogyatékkal élőknek, és külföldön állást keresőknek is. 

A The Times of Israel című angol nyelvű honlap szerint a Moszad a közelmúltban számos állást hirdetett meg, többek között olyan elvárásokkal, hogy „humoros, spontán és optimista legyen a jelölt”, bőrmunkákhoz értő kézművest is kerestek, könyvelőt  „szokatlan terepmunkához”, valamint egy asztalos szakembert.

(MTI)