Ateisták tiltották meg az edzővel közös imádkozást egy amerikaifoci-csapatnak

2017-11-15 16:22:45
A játékosok összefogtak a szabályozás ellen.

 

Véget akart vetni egy amerikai ateista csoport egy georgiai középiskolai amerikaifutball-edző azon szokásának, hogy a meccsek előtt játékosaival közösen imádkozik – írja a The Blaze.

A Szabadságot a Vallástól Alapítvány közleményben jelezte, hogy a sharpsburgi iskola edzője, John Small „szokást csinált belőle, hogy csapatával imádkozik, amelyet a legutóbbi meccs előtt videóra is vettek”. Ezért az alapítvány levelet küldött az érintett tankerületnek, arra figyelmeztetve őket, hogy az edzők számára alkotmányellenes diákjaikkal megosztaniuk vallási nézeteiket.

A tankerület válaszában kifejtette, „az iskola képviselőinek munkaidőben tilos részt venniük a diákok által szervezett imákban” – így nem is tehetik össze a kezüket, térdelhetnek le, vagy tehetnek olyan mozdulatot, ami a diákok vallási gyakorlatához kötődik.

Miután azonban a tankerület leszögezte, Small nem imádkozhat diákjaival, azok frappánsan vágtak vissza a döntésre: ahelyett, hogy százan imádkoztak volna, legalább négyszáz diák imádkozott” – nyilatkozta Small egy keresztény lapnak. Hozzátette: ha tinédzsereknek valamit meg akarsz tiltani, biztos lehetsz benne, hogy azt fogják csinálni.