Mélyponton van Martin Schulz népszerűsége

2017-08-02 12:00:13
A legfrissebb közvélemény-kutatási adatok szerint kancellárjelöltté választása óta soha nem volt még ilyen alacsony Martin Schulz támogatottsága.

A stern-RTL-Wahltrend aktuális kutatása szerint a CDU/CSU 40 százalékos támogatottsággal rendelkezik a pártok rangsorában, míg a német szociáldemokraták (SPD) továbbra is 22 százalékon stagnálnak. A Die Linke az előző héthez képest 1 százalékot veszített támogatottságából, így 8 százalékon áll. Szintén 8 százalékon állnak a német Zöldek (die Grünen) és a német liberálisok (FDP). Az adatok szerint egyedül az AFD tudott javítani népszerűségén, ugyanis 1 százalékpontot javulva elérték a 8 százalékos szintet. A összes többi kisebb pártra a német választók 6 százaléka szavazna. A nem választók és bizonytalanok aránya további 23 százalékot tesz ki.

A kancellárjelöltek népszerűségi rangsorából az derül ki, hogy a szociáldemokrata Martin Schulz az előző héthez képest 2 százalékpontot veszített népszerűségéből, ezzel pedig a jelöltté választása óta mért legalacsonyabb szintre csökkent a népszerűsége. A kutatás szerint amennyiben a németek közvetlenül választanák a kancellárt, akkor csak a választók 21 százaléka szavazna a szociáldemokrata jelöltre, míg Angela Merkel kancellárra a választók 52 százaléka voksolna.