Beszélnünk kell az EU-val

2017-08-02 21:56:12

Donald Trump
Wall Street Journal – Politico
Nagyon jó kapcsolatom van az EU-s népekkel és mindenkivel, de ők nagyon, nagyon protekcionisták. Tudja, a farmereink és mások nem tudják ezt kezelni – tudja, nem tudnak ott eladni. Ez nagyon igazságtalan.

Vannak pontok, amelyek nagyon fontosak lesznek az Egyesült Királysággal kötendő egyezményben? Mik – tudna kiemelni pár konkrétumot?

Lesznek bizonyos részek. Ez nem – szóval lesznek bizonyos részek. Mármint, a dolgok egy része az – nagyon jó kapcsolatom van az EU-s népekkel és mindenkivel, de ők nagyon, nagyon protekcionisták. Tudja, a farmereink és mások nem tudják ezt kezelni – tudja, nem tudnak ott eladni. Ez nagyon igazságtalan. És erről régóta beszélek. Ez nagyon az Egyesült Államok ellen van. Na most, az EU akart valamit csinálni, hogy versenyezni tudjon az Egyesült Államokkal. Nos, mondhatja, hogy ez barátságos lépés, de azt is, hogy barátságtalan. De nagyon protekcionista. És a többi mellett ott vannak a mezőgazdasági termékeink, amelyek szimplán csak kiszorulnak az EU-ból. Miközben mi nem tesszük ezt az ővelük. (…)

Mert van egy csomó pénzügyi cégünk, amelyek már csökkentették a foglalkoztatottak számát, például Frankfurtba küldtek embereket, s már egy részüket elküldték Londonból. Gondolja, hogy ez jó ötlet, mindezek után?

Ez rajtuk múlik. De nagyon jó kapcsolatunk lesz az Egyesült Királysággal. És beszélnünk kell az Európai Unióval, mivel ez nem kölcsönösen előnyös üzlet, tudja.”

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.