Vívó Szövetség: Migránsok miatt nem mertek egyedül közlekedni a magyar vívók Lipcsében

2017-07-25 21:09:21
Boczkó Gábor, a Magyar Vívó Szövetség megbízott főtitkára szerint Lipcse főterén folyamatosak a szerinte migránsokhoz köthető rendbontások, ezért a csapat nem tudott kizárólag a versenyre koncentrálni.

A „kritikus biztonsági helyzet miatt” csak csoportosan és kizárólag nappal közlekedtek Lipcsében, a vívó világbajnokság helyszínén a magyar vívóválogatott tagjai az elmúlt napokban – hangzott el az M1 aktuális csatorna kedd esti Híradójában.

Boczkó Gábor, a Magyar Vívó Szövetség megbízott főtitkára a Híradónak elmondta: nem tudtak kizárólag a versenyekre koncentrálni, mert a város főterén lévő szállásuk előtt folyamatosak voltak a – valószínűleg migránsokhoz köthető – rendbontások. Úgy fogalmazott, nem tudja, az emberek honnan származtak, de szerinte valószínűleg migránsoknak lehet titulálni őket. 

Azt mondta: a németországi városban rendszeresen volt hangoskodás, tülekedés, látták, hogy valaki egy nagy bozótvágóval hadonászott, de tanúi voltak annak is, „amikor egy színes bőrű ember el akart rabolni egy fehér hölgytől egy két-három hónapos csecsemőt”.

(MTI)