Vajna Timi fánkozóján vezették le dühüket a Quaestor-károsultak

2016-11-24 14:45:54

Írta: Kiss Brigitta
Flashmobot tartott a Quaestor Károsultak Közössége Vajna Tímea fánkozója előtt csütörtök délben. Nagyjából fél órán keresztül skandáltak és pózoltak az arra járóknak, majd bementek az üzletbe, hogy ingyen fánkot kérjenek maguknak. Kaptak.

Ha jól értettük, a Qauestor Károsultak Közössége azért Vajna Tímea fánkozójához szervezete a brókerügy miatt tiltakozó flashmobját, mert szerintük ez az, ami leginkább megtestesíti azt, hogy „a közpénz elveszítette közpénz jellegét”.

Többeknél ott volt az egykori Quaestor-vezér Tarsoly Csabával készült interjút is tartalmazó legfrissebb Magyar Narancs. 

De a fő attrakció egy majdnem életnagyságú Andy Vajna-kartonbábu volt, illetve olyan táblák, ami az ő és Vajna Tímea kapcsolatával foglalkoztak. 

Nagyjából fél óra „Nem hagyjuk!”„Börtön!”„Maffia!” és „Hol a lé?” skandálás után a demonstrálók bementek az üzletbe, hogy behajtsák a szerintük a Mr. Funk által meghirdetett ingyen fánkokat. 

Az illetékesek a fánkozó részéről meglepően jól kezelték a helyzetet, adtak ingyen fánkot a tüntetőknek és még el is beszélgettek velük; így azok korrekt módon a fánkok elfogyasztása után távoztak az üzletből, hogy az utcán azért még egy rövid ideig folytassák a skandálást.