Több százan mentették ki pénzüket az utolsó pillanatban a Quaestorból

2016-10-14 13:12:54
Egy 333 elemű listát tett közzé az N1 TV, amelyen állításuk szerint azok szerepelnek, akik a Quaestor bedőlése előtti utolsó pillanatban vették ki a pénzüket. Összesen több mint 6,5 milliárd forintról van szó, melyek között vannak igen érdekesek is.

Nyilvánosságra hozott egy 333 elemű listát az N1 TV, melyen állítólag azok szerepelnek, akik az utolsó pillanatban vették ki megtakarításukat a Quaestorból, teljes névvel viszont csak azok szerepelnek rajta, akik több mint 10 millió forintot mentettek ki. 

Ez a több száz cég és magánszemély összesen több mint 6,5 milliárd forintot vett ki a brókercégből. A legnagyobb összeget – mint ismert – a külügyminisztériumhoz tartozó Magyar Nemzeti Kereskedőház mentette ki, amelyet azzal magyaráztak, hogy a külügy csak figyelte a piaci folyamatokat, de cáfolták, hogy bennfentes infóik lettek volna.

Az N1 TV egy volt ügyészségi sofőrt is hírbe hozott a pénzmozgásokkal; ahogy a Questor korábbi kommunikációs igazgatójának férje is 15 millió forintot vett ki a lista szerint.

Frissítés – helyreigazítás:

A legfőbb ügyészség lapunkhoz eljutott közleményében az áll: valótlanul jelent meg a hírekben, hogy az ügyészség egyik gépjárművezetője, aki tavalyig a Legfőbb Ügyészségen dolgozott, 200 milliót vehetett ki a cégből a Quaestor csőd napján. „A valóság ezzel szemben az, hogy a listán szereplő személyek közül egy névazonosságot mutató személy valóban dolgozott gépjárművezetőként a Legfőbb Ügyészségen, azonban  a hírekkel ellentétben  a munkaviszonya több mint 5 évvel ezelőtt megszűnt és azóta nem áll egyetlen ügyészi szervnél sem alkalmazásban” – közölte az ügyészség.