Hörcsik ömlengéséről

2016-08-20 12:20:21

Schiffer András
Facebook
Hörcsik Richárd felmondja az összes neoliberális hazugságot a CETA hatásairól, közben a szabadkereskedelmi egyezmény megsemmisítené például a GMO-mentességünket.

„Az őszi ratifikációra váró Európai Unió és Kanada közötti szabadkereskedelmi egyezmény (CETA) gyakorlatilag a beetetés az EU-USA közötti megállapodáshoz (TTIP). A CETA X.03. cikkelye szakít az Európában használatos elővigyázatossági szemlélettel és megsemmisíti például Magyarország GMO-mentességét.

A megállapodás-tervezet 30. cikkelye alapján az egyezmény ideiglenesen akkor is hatályba lép, ha mondjuk az egyik uniós tagállam azt még nem ratifikálta és így a kanadai óriásvállalatok olyan országok ellen is követeléssel élhetnek, amelyek elutasítják az egyezményt. A gránitszilárdságú alaptörvény kimondja Magyarország GMO-mentességét.A júniusi országgyűlési határozat értelmében, Magyarország elutasít minden olyan szabadkereskedelmi, amely visszalépést jelent -egyebek közt- az elővigyázatosság elvéből, ideiglenes hatályba léptetést enged meg és így sérti az uniós tagállamok szuverenitását, illetőleg antidemokratikus vitarendezési eljárásokat tartalmaz.

Ezek után jön Hörcsik Richárd az Országgyűlés európai bizottságának fideszes elnöke és a Magyar Hírlapban hosszasan ömleng a CETA jótékony hatásairól, felmondja az ilyenkor szokásos összes neoliberális hazugságot. Hörcsik képviselő úr már tavasszal is minden követ megmozgatott, hogy elgáncsolja a CETA&TTIP kapcsán kemény magyar álláspontot előíró országgyűlési határozati javaslatot. Ideje feltenni a kérdést: kit képvisel Hörcsik Richárd a magyar parlamentben? A zempléni polgárokat vagy a transzatlanti óriásvállalatokat?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.