Kiszervezte az MSZP és a Fidesz Zuglót Karácsony Gergely alól

2016-05-23 10:36:51
Karácsony Gergely, a Párbeszéd Magyarország párt egyetlen polgármestere alól gyakorlatilag kiszervezte a budapesti XIV. kerületet, Zuglót a helyi MSZP és a Fidesz – írja a 444.

A 444 összefoglalta, hogyan szervezi ki folyamatosan a budapesti XIV. kerületet a helyi Fidesz és MSZP Karácsony Gergely PM-es kerületi polgármester alól.

Karácsony Gergely nagy tervekkel vágott bele 2014-ben Zugló vezetésébe: a Párbeszéd Magyarország párt egyetlen polgármestereként meg akarta újítani a baloldali városi politizálást.

Összezárás

Azonban a helyi MSZP és a Fidesz, sokszor együtt szavazva, egyre többször a polgármester akarata ellenére dönt helyi önkormányzati kérdésekről.

A portál szerint a két párt arra kötelezte Karácsony Gergelyt, hogy tárgyaljon a Városliget Zrt-vel az általa egyébkén határozottan ellenzett Liget Budapest fejlesztésről. Ezzel Zugló gyakorlatilag beállt a projekt mögé. 

Fidesz-buli, szoci buli

A Fidesznek sikerült elérnie, hogy Szatmári Kristóf fideszes országgyűlési képviselő anyját, Szatmáryné Jähl Angélát pályáztatás nélkül kinevezzék a Zuglói Társasház és Közterület-kezelő Kft. igazgatójának. 

A szocialistáknak sikerült elérniük, hogy 100 millió forintos kifizetésekig kivonhassák az általuk irányított Városgazdálkodási Zrt. közbeszerzéseit a polgármesteri hivatal ellenőrzése alól.

Németh Ildikó, Zugló jegyzője a kialakult állapotok miatt nemrégiben lemondott tisztségéről. Elmondása szerint azért döntött a lemondás mellett, mert úgy érezte, veszélybe került a tisztességhez szabott mércéje és a szakmai önbecsülése. Ezek a tényezők nem engedik meg, hogy Zuglóban folytassa a munkáját.