Az off-shore pártoktól is meg kell szabadulnunk

2016-04-20 15:03:08

Schiffer András
Facebook
A gazdasági bizottság vizsgálni fogja a kaviárbaloldali Erős János off-shore ügyét. Kerényi Jánostól megtudtuk: van „jó” off-shore, amit a fideszesek csinálnak és van „rossz” off-shore, amiből nem ők gazdagodnak.

„A Bánki Erik vezette gazdasági bizottság ma harmadjára vetette el annak az LMP-s törvényjavaslatnak még a tárgyalását is, amely az offshore-lovagok kiseprűzéséről szól. Bánkiék arról sem kívánnak tárgyalni, hogy Magyarországon – a Moneyval ajánlásának megfelelően – a pénzmosás elleni törvényt úgy módosítsuk, hogy ne csak a külföldi, hanem a belföldi kiemelt közszereplőket – tehát a simongáborokat – is fokozott azonosításnak kelljen alávetni.

Bánki a bizottsági ülés után persze erről nem beszélt, hanem csak arról, hogy – amúgy nagyon helyesen – a gazdasági bizottság vizsgálni fogja a kaviárbaloldali Erős János off-shore ügyét. Kerényi Jánostól megtudtuk: van »jó« off-shore, amit a fideszesek csinálnak és van »rossz« off-shore, amiből nem ők gazdagodnak. Előbb-utóbb azonban nem csak az off-shore lovagoktól, de az off-shore pártoktól is meg kell szabadulnunk.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.