Tehetsz róla!

Nőknek ír elő magatartási szabályokat Köln polgármesternője

2016-01-05 22:28:01
Miután szilveszter éjszakáján tömeges erőszakoskodásokat követtek el arabnak, észak-afrikainak leírt fiatalemberek Köln utcáin, a város polgármesternője a közelgő karnevál miatt magatartási szabályokat írna elő – nőknek. Eszerint a nőknek kartávolságot kellene tartaniuk az idegenektől és csoportban kellene mozogniuk a biztonságuk érdekében.

Henriette Reker, Köln független főpolgármester-asszonya a szilveszter éjszakáján történt erőszakoskodások után kedden a Die Welt tudósítása szerint arról beszélt: a közelgő karneválra való tekintettel magatartási szabályokat fogalmaz meg a város nők és fiatal lányok számára, hogy azok segítségével védettebbek legyenek. Reker szerint a nők is „ünnepeljenek, de a korábbiaknál felkészültebben menjenek karneválozni”. 

A Welt arról ír, a magatartási szabályok közé tartozik, hogy a nők tartsanak egy karnyi távolságot az idegenektől, mozogjanak csoportokban és ne hagyják, hogy elválasszák őket egymástól.

Reker főpolgármester arról is beszélt: a karnevált „jobban el kell magyarázni a más kultúrkörből érkező embereknek” – hogy azok ne értelmezzék a testi közelséget rögtön szexuális célzatú közeledésnek.