A nőverés joga

2015-12-21 07:59:09

Miklós Gábor
Népszabadság
A nők lenézése, a feleségverés és a buzizás olyan jog, amelyhez ez a kurzus ragaszkodik, amikor harcba szólít a „politikai korrektség” ellen.

Múló epizódnak látszhatnak az Ákos kontra Telekom és a Telekom kontra Magyarország kormánya elnevezésű ügyek a magyar demokrácia történetében. Pedig fontos mérföldkő ez, nem véletlenül figyelt fel a nemzetközi sajtó is. E történet ugyanis legalább annyit mond az Orbán-rendszerről, mint a menekültügyben tanúsított magatartása, az amerikai vízumügy vagy a Hóman-szobor állítása. Látszik mindben a rezsim gyávasága is. (...)

Szóval ezek a pitiáner ügyek jellemzik a szépen rezsimmé kövesedő orbánizmust. Ebben a rendszerben a nemzet védelme (amire óriásplakátokon biztatnak) nem a migránshordák ellen szólít kapára-kaszára. Nem, Ákost kell védeni, aki helyükre teszi a nőket. Megvédték a nőverő polgármestert is. Úgy gondolhatták, a szavazóik sem ellenzik igazán ezt a konzervatív-nemzeti tradíciót.  Hiszen még képesek lennének helyet kérni a politikában, mint Merkelné. Kétségbeesett szöveget tett fel konzervatív, vallásos nőismerősöm a közösségi hálóra, amelyben az Ákos-ügy miatti katolikus sértettségét panaszolja. A nők lenézése, a feleségverés és a buzizás olyan jog, amelyhez ez a kurzus ragaszkodik, amikor harcba szólít a »politikai korrektség« ellen.

A demokratikus jogok és az emberi jogok (női egyenjogúság) exportja azért annyira utálatos ennek a rendszernek, mert veszélyezteti a hatalmukat. Az idegenellenesség, a nőellenesség, a régi nácik szoborba öntése koherens rendszerré alakult. Talán úgy számolnak a kormányzati agytrösztben, hogy ezeknek a dolgoknak elég nagy tábora van Magyarországon. Még rásegítenek egy új propagandakampánnyal.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.