Az orbáni választási rendszerben csak Orbán nyerhet; az MSZP egy csődtömeg

2015-11-19 21:51:18

Szanyi Tibor
Szanyi Tibor Tumblr
Egy szó mint száz, az orbáni választási rendszerben csak Orbán nyerhet. Ennek dacára részt kell venni benne, amint a gladiátorok is kiálltak puszta, vagy lekötött kézzel a fegyveres katonák, illetve oroszlánok ellen.

„Hümmm!

Nos, azt azért ne gondoljuk, hogy 2014-ben demokratikus választások lettek volna, és szerintem 2018-ban sem várható semmi pozitív. Az EBESZ jelentése szerint a 2010-es választási szabályokat 2014-re 600 (hatszáz!) ponton buherálta meg a Fidesz ahhoz, hogy neki »jó« legyen!

Szóval amíg vannak jelöltek és urnák, addig elméletileg választásokról beszélhetünk, persze az más kérdés, hogy ezek a választások demokratikusak-e? (Konkrétan: nem!)

Fehéroroszországban és Törökországban is szoktak lenni választások, megfélemlített/terrorizált ellenzékkel, sajtóval.

Egy szó mint száz, az orbáni választási rendszerben csak Orbán nyerhet. Ennek dacára részt kell venni benne, amint a gladiátorok is kiálltak puszta, vagy lekötött kézzel a fegyveres katonák, illetve oroszlánok ellen.

Kérdésedre válaszolva én nem együttműködök az MSZP-vel, hanem része vagyok az MSZP-nek! Reményeim szerint ez így is marad, akkor is, ha maga a párt jelenleg egy csődtömeg. Az én dolgom, hogy ezt a katyvaszt megreformáljam, oszt ez vagy sikerül, vagy nem. ;)

A választókat viszont kevésbé megfogni, sokkal inkább meghallgatni szoktam. Talán ez a titka annak, hogy akárhányszor indultam, mindig megválasztottak. Ha az ember jól figyel, akkor azt is könnyen tudhatja, hogy mit is kell képviselni! :)

Elmondom: munkát, kenyeret, fedelet, igazságot, biztonságot, rendet, szolidaritást! Ez az én iránytűm, mondhatni baloldali hétszentségem!

Ez bizony jelentősen másabb, mint amit a jelenlegi pszeudo-neoliberális »szocialista« párt-mainstream gondol. Ha csak a mailjeimet nézem, akkor örömmel tölt el, hogy rengeteg tizenéves ember jelenik meg a törekvéseim mögött. Nyilván nem elmélyült filozófiákról beszélek, de a feeling rendben valónak tűnik.

Márpedig ez a politika lényege. Archaikusan szólva: rock and roll. :)

Revolution ante portas.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.