Kovács Béla bízik a tisztességes eljárásban

2015-10-12 20:36:40
A jobbikos EP-képviselő azt szeretné, hogy ügyének minél hamarabb vége legyen, ezért együttműködik a magyar hatóságokkal, és reméli, hogy tisztességes lesz az ügyében folyó eljárás és bírósági döntés.

Kovács Béla jobbikos európai parlamenti képviselő közölte, örül annak, hogy lassan vége lesz az ügyének, és reméli, hogy tisztességes eljárásban lesz része, miután az Európai Parlament (EP) Jogi Bizottsága hétfőn mentelmi jogának felfüggesztését javasolta. Kovács a bizottság döntésével kapcsolatban az MTI-nek telefonon azt mondta, „meglátjuk, hogy dönt a plénum”, arra utalva, hogy mentelmi jogának felfüggesztését illetően a végső szót az EP plenáris ülése fogja kimondani, várhatóan október 14-én.

A jobbikos EP-képviselő úgy fogalmazott: azt szeretné, hogy ügyének minél hamarabb vége legyen. Együttműködik a magyar hatóságokkal, és reméli, hogy tisztességes lesz az ügyében folyó eljárás és bírósági döntés – mondta.

Az EP Jogi Bizottsága hétfőn zárt ülésen, hónapokon keresztül folyó vizsgálat után hozta meg többségi döntését a Kovács Béla ügyében készült jelentésről, amely a képviselő mentelmi jogának felfüggesztését javasolja a parlamenti plénumnak. Kovács mentelmi jogának felfüggesztését azután kérte Polt Péter legfőbb ügyész, hogy a jobbikos politikussal szemben felmerült a kémkedés gyanúja, amit egyébként Kovács következetesen tagad.