Ingyen netet adna mindenkinek a PM

2015-10-06 14:07:19
Míg a kormány a netadó terve helyett most már – az InternetKon tanulságai alapján – kedvezményes hozzáférhetőséget adna a rászorulóknak, a Párbeszéd Magyarországért tovább megy: újra benyújtják törvényjavaslatukat, amely ingyenes internetet biztosítana mindenkinek. Szerintük drága és felesleges azt vizsgálni, ki rászoruló, az internet pedig alanyi jog.

A PM alanyi jogként tekint az internetelérésre, ezért nem tartják elégségesnek a Deutsch Tamás átlal ismertetett, az InternetKon tanulságaira épített elképzeléseket, miszerint széles rászorulói kör számára biztosítanának kedvezményes alapvető hozzáférést.

A Párbeszéd Magyarországért politikusa, Szabó Tímea ezért újra be fogja nyújtani javaslatát, miszerint ingyenes alapvető internetcsomagot kellene biztosítani mindenki számára. A párt önkényes és drága folyamatnak tartja, hogy az állam külön-külön megállapítsa, ki rászoruló, és ki nem az. 

Közleményük úgy fogalmaz: „Ma Magyarországon még mindig több millióan nem használnak internetet, miközben az élet számos területén tudná segíteni a boldogulást, és komoly szegénységcsökkentő hatása lenne. Az ingyen net segítené az oktatást, az álláskeresést, létfontosságú lenne többek között a kisgyerekes anyák és a hátrányos helyzetű térségekben élők távmunka lehetőségének megteremtésére.

A PM az orbáni, a középkorba visszabukdácsoló politika helyett a jövőt és a tudást támogatja” – teszik hozzá. 

(közlemény)