Kabinetiroda

Rogán önálló minisztériumot kap

2015-09-22 14:33:54
Nem a Lázár János vezetése alatt álló Miniszterelnökségen belül fog tevékenykedni Rogán Antal a miniszterelnök kabinetfőnökként. A létrejövő Miniszterelnöki Kabinetiroda önálló minisztériumként működik majd. Rogán tisztségének pontos neve: az általános politikai koordinációért felelős miniszter.

Önálló minisztériumként jön létre a Miniszterelnöki Kabinetiroda – az erről szóló törvényjavaslat kedden került a parlament elé. A kabinetiroda elsősorban az általános politikai koordinációt ellátó minisztérium lesz, olvasható a tárcák felsorolásáról szóló törvény módosítására tett javaslatban, amelyet Lázár János nyújtott be az Országgyűlésnek.

A miniszterelnök politikai kabinetfőnöke az általános politikai koordinációért felelős miniszterként Rogán Antal, a Fidesz eddigi frakcióvezetője lesz. Lázár János a 2015-ös központi költségvetést is módosítaná, amely a Miniszterelnöki Kabinetiroda fejezettel egészülne ki. A felmerülő források biztosítását a kormány saját hatáskörben rendezi.

A most benyújtott előterjesztés alapján az eddig a kormányzati tevékenység összehangolásáért felelős minisztériumban, azaz a Miniszterelnökségen működő miniszterelnöki kabinet a jövőben a Miniszterelnöki Kabinetirodán működik. A miniszterelnöki kabinetet a szervezési kabinetfőnök közvetlenül vezeti, az ő tevékenységét a kormányfő irányítja. A miniszterelnöki kabinet főosztályokra és osztályokra tagozódik.