ISIS: Ne menjetek Európába, telepedjetek le nálunk!

2015-09-18 19:47:12
Bár a menekültek egy része pont az ISIS miatt hagyta el lakhelyét, a terrorszervezet videóban arra buzdítja a migránsokat, hogy a kalifátusban telepedjenek le, mivel Európában csak megaláztatásra számíthatnak.

A Népszabadság figyelt fel arra a hírre, amely szerint az Iszlám Állam videókampányban a muszlim menekülteket az iszlám kalifátusba csábítja Európa helyett. A szunnita szélsőséges szervezet a közösségi médiában tett közzé propaganda videókat amelyben felhívják a muszlimok figyelmét arra, hogy a Közel-Kelet elhagyása súlyos bűn, és Európában megaláztatásra számíthatnak.

A videókban megszólalók azt állítják, hogy az iszlám kalifátusban nyugodt és biztonságos az élet, bár sor kerül harcokra és légi támadásokra. A szunnita szélsőségesek népességnövekedést várnak a migránsoktól, akiket szívesen látnának. A videókban kiemelik azt is, hogy a menekültek Európában vászon sátrakban lakhatnak majd, és az erkölcstelenség melegágyának lesznek kitéve.

A BBC megjegyzi: nem először nyilvánít véleményt az Iszlám Állam a menekültek kapcsán, azonban most fejezte ki aggodalmát először azzal kapcsolatban, hogy egyre többen bújnak ki az általuk megkövetelt szabályrendszer és uralom alól. Az arab nyelvű videók Szíriában, Irakban és Jemenben jelentek meg olyan Twitteren felhasználói fiókoknál, amelyhez a terroristacsoport kapcsolódik szeptember 16-án és 17-én.