Átvágta a drótakadályt a DK-s Kakuk György, előállították

2015-09-01 13:04:56
„Állítsátok meg az őrületet, mutassatok szolidaritást!” című sajtótájékoztatója keretében átvágta a gyorstelepítésű drótakadályt Kakuk György DK-s képviselő Milica Mančić Stojković szerb újságírónővel Röszkénél. A politikust a gyoda megrongálása után előállították a rendőrök.

Kakuk György, a menekültek útját Görögországtól végigjáró DK-s politikus átvágta a gyorstelepítésű drótakadályt a déli hatánál – írja a Szegedma. Szerb oldalról a szerb Fox TV újságírója, Milica Mančić Stojković segédkezett a cselekményben. A politikus szerint a gyoda praktikus, menekültügyi haszna mérhetetlen: a szerb és magyar embereket viszont szétválasztja. 

A kerítéssel „gigantikus középső ujjat mutatunk nekik” – közölte a macedónokra és a szerbekre utalva. A politikus szerint a menekültkérdés megoldásához a probléma forrását kezelő európai összefogásra lenne szükség, újra élhetővé kell tenni a mediterrán térség azokat országait, melyeket kénytelenek az emberek elhagyni.

A sajtótájékoztató keretében Kakuk és a belgrádi újságírónő átvágták a drótakadályt a határon. A rendőrség ezután előállította Kakuk Györgyöt. A rendőrök tájékoztatása szerint a politikus tulajdon elleni szabálysértést követett el. Ezt Kakuk György is elismerte, hozzátéve: a rendőrök szabályszerűen jártak el.