Ha áram nincs, semmi sincs – még Tarlós István is eltűnt

2015-08-19 16:14:40

Bősz Anett
Bősz Anett blogja
Miért van az, hogy Tarlós István, aki másodszor kap felhatalmazást a budapesti választópolgárok többségétől, hogy vezesse a fővárost, nem üzen egy árva kukkot sem a saját választóinak?

Ami az én parányi problémáimon jóval túlmutat azonban, hogy az aszfalton keletkezett kráterek, beázott pincék, megsemmisült éttermek, kettétört fák, használhatatlanná vált autók és lakhatatlanná vált szuterének városában vajon Budapest Főváros Önkormányzata miért nem szól egy szót sem. És vajon miért van az, hogy Tarlós István, aki másodszor kap felhatalmazást a budapesti választópolgárok többségétől, hogy vezesse a fővárost, nem üzen egy árva kukkot sem a saját választóinak? Meg persze, miért nem üzen azoknak, akik meg sem kívánták választani? Elvégre ő mindannyiunk főpolgármestere!

Természetesen nem azt várom tőle, hogy gumicsizmában rohangáljon fel-alá, mint valami olcsó Orbán Viktor-utánzat, és nem kell a fejére védősisak, amikor megszemlél egy letört ágat. Nem kell a körítés. Egy európai főváros vezetője érezze át, hogy neki, főpolgármesterként – akár szabadságát megszakítva is – pozíciójából fakadó kötelessége felügyelni az eseményeket, koordinálni a munkát és döntéseket hozni.

Éppen a jelenlegi főpolgármester az, aki a rendszerváltás előtt a III. kerületi IKV-nál vezető pozíciót töltött be, így pontosan tudja, hogy ilyen helyzetben mit kell tenni, és éppen ő az, akinek különösen érzékenynek kéne lennie erre a témára. Nem teheti meg, hogy egy tengerparton ül, és azt várja, hogy megoldódjanak a dolgok nélküle is.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.