„Provokátorfigyelő” csapatot alakít a Fidelitas

2015-03-18 11:18:49
A Fidesz ifjúsági szervezete „provokátorfigyelő” csapatot alakít. „Nem szeretnénk, ha a baloldal hétvégihez hasonló húzásaiból hagyomány lenne” – indokolta a lépést Böröcz László, a Fidelitas elnöke. Azt kérik, hogy aki provokátorokat ismer fel, küldjön róluk fotót, és ezeket névvel együtt majd közzé is teszik, „tudásbővítő, ismeretterjesztő” céllal.

A Fidelitas „provokátorfigyelő” csapatot alakít – közölte Böröcz László, a Fidesz ifjúsági társszervezetének elnöke szerdán Budapesten. „Nem szeretnénk, ha a baloldal hétvégihez hasonló húzásaiból hagyomány lenne” – mondta Böröcz László, utalva a március 15-i állami ünnepségen történtekre.

Provokátorfigyelő” csapatuk megalakítását azzal indokolta: „mindenkinek joga van tudni, kik azok a baloldali provokátorok, akik szét akarják verni” mások rendezvényét. A Fidelitas vezetője arra kért mindenkit, „aki provokátorokat ismer fel”, küldje el nevüket, képüket a provokatorfigyelo@fidelitas.hu címre, ők pedig közzéteszik. Böröcz László ezt „tudásbővítő, ismeretterjesztő” szolgáltatásnak nevezte.

Koncz Zsófia, a Fidelitas országos alelnöke is arról beszélt, hogy vasárnap a március 15-i állami megemlékezésen provokátorok jelentek meg, „civilnek állították magukat, de valójában szélsőséges, baloldali pártaktivisták voltak”. Szavai szerint ezek az emberek „ordibálásukkal, sőt tettlegességig fajuló agresszivitásukkal” több tízezer család békés ünnepét akarták tönkretenni. Ez a viselkedés méltatlan az ünnephez és a magukat normálisnak tartó baloldali pártokhoz is – fogalmazott.