Gulyás: Egész biztos, hogy 1987-ig nem szervezték be Orbánt

2015-03-10 10:37:04
Orbán 1981-82-ben volt katona, és még 1987-ben is olyan feljegyzés készült, hogy Orbánt hiába próbálták beszervezni – mondta Gulyás Gergely.

Arra a kérdésre, hogy el tudja-e képzelni Orbánról, hogy ügynök volt, Gulyás Gergely azt felelte: ez nem elképzelés kérdése, hanem tényként ellenőrizhető, Orbán ugyanis pár éve közzé tette a róla fellelhető állambiztonsági iratokat. Arra a felvetésre, hogy esetleg nem mind lelhető fel – amint azt Simicska gondolja – azt mondta: nem vittek tömegesen iratokat Oroszországba Magyarországról, különösen nem 19 éves kiskatonákról.

Gulyás felidézte: a közzétett iratok között szerepel egy 1987. augusztus 25-i keltezésű feljegyzés, mely szerint katonasága alatt, 1982-ben megpróbálták Orbánt beszervezni, de ez nem sikerült. Tehát ez azt igazolja, hogy 1987. augusztus 25-ig Orbán Viktort nem szervezték be – fejtette ki Gulyás. Hozzátette: ez a történet lezáródott, és marad az, hogy Simicska Lajos „adófizetési kötelezettségből származó személyes sértettsége miatt korábban csak obszcenitásokat, most már pedig nyíltan hazugságokat terjeszt a miniszterelnökről”. 

Hogy mi miatt sértődött meg Simicska, arra a kérdésre azt válaszolta, hogy a reklámadó miatt.