Lázár: Vagy a zsidóság támogatásával lesz holokauszt-múzeum, vagy sehogy!

2015-03-04 07:52:55
Schmidt Máriát váratlanul érte, hogy nem csak az ellenzék, de a Miniszterelnökség is támadja őt, szerinte ez korábban nem volt szokás a Fideszben.

„Magyarországon holokauszt-múzeumot, holokauszt-emlékhelyet a magyarországi zsidóság képviselői, a magyarországi zsidóság támogatása nélkül nem lehet létrehozni. Tehát vagy velük lesz múzeum és emlékhely, vagy nem lesz sehogy! Ez az én álláspontom, amiből semmilyen körülmények között nem vagyok hajlandó engedni.” – mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a Sorsok Házával kapcsolatos álláspontjáról, számolt be az ATV híradója.

Schmidt Mária, a Terror Háza igazgatója azzal vádolta Lázárt, hogy szándékosan akadályozza a Sorsok Házának megvalósulását:

- Arra nem voltam felkészülve, hogy a támadások nem csak az ellenzék meg az ellenérdekelt felek részéről fognak érni, hanem a Miniszterelnökség részéről is.

- Most csalódott? 

- Igen. Nem volt a Fideszben ez eddig szokás.

- De most miért lett hirtelen szokás?

- Erre nem tudok válaszolni. Értetlenül állok és szomorú vagyok miatta.

(...)

- Az ő (Lázár János – a Szerk.) feladata lenne ezeknek a szerződéseknek a megkötését elrendelni, és a szükséges forrást rendelkezésünkre bocsátani. Ez nem történt meg.