Ez így nem fog menni!

2015-01-19 15:45:24

Fricz Tamás
Fricz Tamás blog
Kedves Ferge Zsuzsa, Lovas Zoltán, Iványi Gábor, Horváth András, ez így nem fog menni!

„A fent nevezett hölgy és urak sajtótájékoztatót tartottak arról, hogy kis hazánk nagy bajban van, tragédia, forradalom, éhséglázadás várható, s ezért a két politikai tábort összekötő társadalmi minimum kidolgozására, reformokra van szükség. Egyetlen feltételük van »csupán«: Orbán Viktornak március 15-éig távoznia kell. No, ezért komolytalan ez az egész.

Nem kétséges, Magyarországnak éppen az egyik legnagyobb baja, hogy nem egységes, hanem megosztott, sőt vészesen megosztott ország, s éppen e belső küzdelmekben rengeteg energiát veszít el. Holott a nemzeti egységre éppen most lenne igazán szükség, egyfelől a párizsi merénylet utáni nemzetközi káoszban, másfelől, mert még ezekben az időkben sem képes megszűnni a Magyarországgal szembeni támadássorozat, hazánk szuverenitásának megkérdőjelezése.

Ebből fakadóan azok a törekvések, amelyek egy társadalmi és nemzeti minimumra épülnek, elvileg nem elvetendők, nem eleve ördögtől valók. Jómagam például nemrég a Magyar Nemzet hasábjain arról elmélkedtem, hogy jó lenne, ha a két tábor közötti világos különbségek megtartása mellett lennének olyan »népi urbánus« és »urbánus népi« alkatok, közéleti személyiségek, akik képesek lennének a két politika oldal közötti közvetítésre, a másik fél szempontjainak megértésére, és nem el-, de legalábbis befogadására és »bekalkulálására«. (Elismerem: lehet, ez nem több, mint »wishful thinking«, azaz vágyálom.)”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.