Barabás: Küzdenem kell az elnyomó rendszer ellen

2014-11-20 21:43:23
Számon kérheti az újbudai képviselő-testület Barabás Richárdot, amiért részt vett több erőszakba torkolló ellenzéki demonstráción. Az Együtt politikusa szerint neki fiatal politikusként kötelessége az elnyomó rendszer ellen harcolnia.

„Mint fiatal politikusnak, küzdenem kell az elnyomó rendszer ellen. Még egyszer mondom, békés eszközökkel. Én azt mondtam, hogy toljátok meg! Nem tettem kárt a Fidesz-székházban, sem a Sándor-palotában, mindegyik szimbolikus küzdelem, szimbolikus harcok, nem fizikai, nem vérre menő, nem erőszakra menő harcok” — mondta a Hír TV-nek Barabás Richárd arra a kérdésre, hogy hogy nevezi magát békepártinak, miközben székházat ostromol, a Sándor-palota erkélyére mászik fel, arra buzdítja a tüntetőket a Kossuth téren, hogy menjenek be a Parlament épületébe. A tévé szerint Barabás irányította a Kossuth téren a tömeget.

A Hír TV felidézi: Barabás az Együtt-PM színeiben kompenzációs listáról bekerült az újbudai közgyűlésbe is, így fenti tevékenységéért ott akár számon is kérhetik.