Rögtön az EP-választás után egyezkedne Budapestről az MSZP

2014-05-23 16:54:40
Az MSZP szerint a fővárosban többségben vannak a változást akarók, ezért rögtön az EP-választás után egyeztetést kezdeményeznek a többi demokratikus ellenzéki párttal Budapest jövőjéről.

Az MSZP tárgyalást kezdeményez Budapest jövőjéről a demokratikus ellenzék parlamenti pártjaival; az egyeztetéseket már az európai parlamenti választás után elkezdenék – írják közleményükben. Szerintük az április 6-ai szavazás is azt mutatta: a fővárosban többségben vannak a változást akarók. 

A párt budapesti elnöksége háromfős tárgyalódelegációt állított fel, amelynek vezetője Horváth Csaba főpolgármester-jelölt, és tagja Alexa György társadalompolitikai és Trippon Norbert ügyvezető alelnök.

Közleményükben azt írták: egyeztetést és együttműködést szeretnének a város újraindítása, a szabadság és az együttműködés helyreállítása, az odafigyelő, tiszta és biztonságos Budapest érdekében. Úgy vélik: „a várost sehová nem vezető, jövőtlen politika ejtette foglyul, amely saját fennmaradása érdekében összes erőforrását hajlandó lenne felélni és tönkretenni”.

Azt közölték: a város működéséhez szükséges erőforrások jelentős részét a kormány elvette, és szerintük ebben partnerre talált a várost vezető fideszesekben, akik „a budapestieket magára hagyva ellenállás nélkül támogattak minden diktátumot”.