Nyílt levél Vona Gáborhoz

2014-02-03 12:27:32

Tétényi Éva
Tudomásomra jutott, hogy a Jobbik Komárom-Esztergom Megyei Szervezete február 14- én lakossági fórumot szeretne tartani Esztergomban, a jelenleg kultúrházként üzemelő volt zsinagógában.

Tisztelt Elnök Úr!

Tudomásomra jutott, hogy a Jobbik Komárom-Esztergom Megyei Szervezete február 14- én lakossági fórumot szeretne tartani Esztergomban, a jelenleg kultúrházként üzemelő volt zsinagógában. Bár az épületben évtizedek óta közösségi rendezvények zajlanak, és annak mindenkori vezetője jogosult bármilyen eseményre a helyszínt bérbe adni, azonban sok polgár érzékenységét mégis sérti a helyszín megválasztása.

A Holokauszt 70. évfordulójának emlékévében mindannyiunk közös felelőssége, hogy az üldözés és népirtás ne ismétlődhessen meg soha többé. Nemzeti ügynek kell tekinteni a tragédiára való emlékezést. A megbékélés, a kollektív gyász, az áldozatokkal való együttérzés színhelyéhez méltón kell viselkednünk mindenkor. A nemzeti ügyek társadalmi elfogadottságához elengedhetetlen, hogy magas erkölcsiséggel, hitelességgel és elkötelezettséggel, a vallási értékek és kegyelet tiszteletben tartásával, a legteljesebb nyitottsággal működjünk együtt. Miután intézkedési jogköröm nincs, ezért ezúton kérem, hogy embertársaink érzéseit tartsák tiszteletben.

Mint Esztergom első embere, kérem Elnök Urat, hogy a tisztességes, emberi, európai normáknak megfelelő, mások érzékenységét nem sértő kampány lefolytatása érdekében módosítsanak rendezvényük helyszínén.

Esztergom, 2014. február 3.

Tétényi Éva

Esztergom, Esztergom-kertváros

és Pilisszentlélek polgármestere