Medgyessy nem venne Gyurcsánytól használt autót

2013-10-05 12:57:36
A Magyar Nemzetnek adott interjút Medgyessy Péter. A volt kormányfő elmondta, hosszú távon egy polgári liberális pártot vár Bajnai Gordontól, beszélt arról, hogy az MSZP-nek még időre van szüksége, és hogy Gyurcsánytól nem venne használt autót.

Mind kormányzásának idejét, mind az aktuálpolitikát érintő interjút adott Medgyessy Péter a Magyar Nemzetnek. Ebből kiderül, hogy a most külföldi ügyfeleknek világpolitikai és gazdasági ügyekben tanácsokat adó volt miniszterelnök a maga érdemének tudja be a keleti nyitás elkezdését és hogy bukását annak tudja be, hogy sem az SZDSZ, sem az MSZP nem értett egyet azzal, hogy a száznapos program után rendbe hozza a gazdaság egyensúlyát.

Medgyessy szerint nem igaz, hogy a liberalizmus ideje lejárt. „Emiatt nézem érdeklődéssel, hogy mi lesz a végkifejlete a Bajnai Gordon vezette konglomerátumnak, amelynek szerintem egy polgári liberális párttá kell alakulnia” – fogalmazott. A politikus úgy véli, az MSZP esetében különösen szükség volt a megújulásra, és van a mai napig, hiszen az érdemi kérdésekben még keresik az utat és a párt saját világképe sem alakult még ki.

Gyurcsány Ferencről is véleményt mondott a volt kormányfő. „Az biztos, hogy jó szónok, lendületes, magával ragadó a stílusa. Ugyanakkor az is biztos, hogy nagyon sok embert taszít ez a stílus, a túlmozgása, a grimaszai. A politikának az is része, hogy valaki szerethető-e vagy nem szerethető. Klasszikus PR-szöveget használva, hogy valakitől vennék-e használt autót, vagy sem” – mondta, majd újságírói unszolásra kibökte: új autót talán vásárolna Gyurcsány Ferenctől, mert arra van garancia.