„A szocialisták a sorok közt támadják a rezsicsökkentést”

2013-07-21 15:59:50
A Fidesz szerint a baloldal hatalmi alkudozásának veszélyes eredménye, hogy a szocialisták – ahogy az Együtt–PM választási szövetséget vezető Bajnai Gordon is – a „sorok között támadják” a rezsicsökkentést és a devizahiteleseket segítő intézkedéseket.

A kormánypárt az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében a szocialista elnökségi tag Szanyi Tibor vasárnapi sajtótájékoztatójára reagált. A Fidesz azt írja, hogy a Gyurcsány–Bajnai-kormányok alatt a magyar lakosság totálisan ki volt szolgáltatva a bankoknak és a külföldi energiaszolgáltatóknak. Úgy fogalmaznak: emiatt „emelkedett egekbe az energia ára és hajszolták családok százezreit a devizahitelekbe”. A baloldal kirohanásai ellenére a Fidesz kitart a magyar családok megélhetését segítő intézkedések, így a rezsicsökkentés és a szocialisták miatt bajba jutott devizahitelesek megsegítése mellett is – zárul a közlemény.

Szanyi Tibor sajtótájékoztatóján azt mondta, a kormány mézesmadzagot lenget a lakosság előtt és hangulatjavító intézkedéseken töri a fejét, miközben a költségek jelentősen emelkednek, a devizahitelesek problémájára pedig nem született valódi megoldás. A képviselő arról beszélt, hogy a kormány bejelenti a „hangulatjavító intézkedéseket”, amelyekből folyamatosan „visszatáncol”, majd semmi nem lesz belőlük. Az MSZP visszautasítja, hogy zavaros ígéretekkel, pénzosztással kecsegtet Orbán Viktor, miközben az élelmiszerek ára 15-20 százalékkal emelkedett, a kisebb költségek pedig duplájára, triplájára nőttek – közölte.