Orbán Tarlóst ugratta a buszon

2013-05-02 15:33:15
Orbán visszaszerezne a külföldiektől egyes budapesti ingatlanokat. Ha Tarlósék benyújtanak ilyen törvényjavaslatot, akkor Orbán csinál nekik egyet.

Április 30-án átadták Budapesten az új Mercedes-Benz Citaro buszokat, a busz első útján Orbán Viktor és Tarlós István is az újságírókkal utazott. Orbán viccelődve szállt fel, „Jegyeket igazolványokat kérjük előkészíteni” – mondta, majd jegylyukasztás után megjegyezte: „Akinek nincs ilyenje, szálljon le”. Tarlós pedig amiatt aggódott, hogy „mit fog írni a Magyar Narancs”.

A miniszterelnök a főpolgármestert többször is ugratta, a rendőri felvezetés miatt lassú útjuk során például megkérdezte: „István! Ez amit most tapasztalunk, ez a főváros átlagos közlekedési sebessége?”, Tarlós pedig így replikázott: „Hát azért nem”. „Hogy van ez megszervezve?” – kérdezte ezután nevetve Orbán Viktor.

Külföldi tulajdonú ingatlanok mellett elhaladva arról beszélgettek, hogy vissza kellene szerezni ezeket, így például a Balettintézet épületét is. Orbán szerint ezt „a főváros kezdeményezheti”, Tarlós elmondta, hogy „ehhez jogszabály kell, nem elég fővárosi rendelet”. „Kezdeményezzétek, hogy legyen ilyen törvény! Én csinálok egyet, csak adjatok egy ilyen javaslatot!” – vágta rá a miniszterelnök, a buszút során többször is megerősítve ezen kijelentését.