Bizottság vizsgálja Semjén szakdolgozatát

2012-11-29 14:23:36
Az ELTE társadalomtudományi kara háromtagú bizottságot állít fel Semjén Zsolt szociológiai szakdolgozata ügyében. A miniszterelnök-helyettes üdvözli, hogy az ELTE lehetőséget ad a diplomamunkájával kapcsolatos vádak végérvényes tisztázódására.

Az elmúlt napokban Semjén Zsolt szociológia szakdolgozatának más szerzők által publikált tanulmányokkal való részleges azonosságára vonatkozó állítások láttak napvilágot a sajtóban, melyek az ELTE Társadalomtudományi Kart és intézményünk oktatóinak szakmai hitelességét is érintik” – írta a közleményében a dékán. Ezen állítások valóságtartalmának tisztázására Tausz Katalin háromtagú bizottságot bízott meg csütörtökön. „A bizottság tagjai a kar magas szintű tudományos kvalifikációval rendelkező oktatói” - közölte a dékán, hozzátéve, hogy a bizottság megállapításairól tájékoztatják a közvéleményt.

Semjén Zsolt üdvözli, hogy az ELTE lehetőséget ad arra, hogy a diplomamunkájával kapcsolatos vádak „végérvényesen, és hivatalos formában is tisztázódjanak” – közölte az MTI megkeresésére a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője. Havasi Bertalan szerint a miniszterelnök-helyettes az eddig folytatott teljes nyíltsággal áll az ELTE rendelkezésére, tiszta emberi és szakmai lelkiismerettel, egyben kéri az ELTE illetékeseit, hogy munkájukat ők is hasonló módon, a közvélemény folyamatos tájékoztatásával végezzék.

Az ELTE szociológiai tanszékének vezetője múlt szerdán az MTI-nek azt mondta: nincs Semjén-féle plágiumügy. Fokasz Nikosz úgy fogalmazott: a véleménye teljes egészében megegyezik Hiller István volt MSZP-s oktatási miniszterével, aki azt mondta, hogy ez egy sikertelen felmelegítése egy korábbi kísérletnek.