Eljött az ideje a Jobbik betiltásának

2012-11-28 08:30:18

Gyurcsány Ferenc
Facebook
Ez az újnáci fiúcska az emberből állativá lett mocsok képviselője. Pártjával együtt.

„Szüleim kereszténynek vallották magukat. Anyám katolikus, apám protestáns volt. Magyar nemzetiségű vagyok, bár apám ereiben gyaníthatóan szlovák vér is csordogált. Származásomat kaptam, származásomban szüleim élnek bennem tovább. Ezek szerint nem vagyok zsidó. De lehetnék. Mert magam sorsa felől nézve véletlen, nem befolyásolható körülmény hogy szüleim milyen származásúak, vallásúak.

A »zsidó« több jelentésű kifejezés. A zsidóság jelenthet állampolgárságot (a zsidó állam, Izrael állampolgárságát), jelenthet származást, ha valaki zsidó szülők (de mindenképpen zsidó édesanya) utódjaként érkezik a világra. És a zsidó kifejezés takarhatja az izraelita vallás, a judeizmus követését is.

Szerb Antal zsidó származása ellenére magyarnak vallotta magát. Radnóti is. És azok az elhurcolt ezrek is, akiknek pár hónapja a pápai zsinagógában állítanak emléket egy megindító kiállításban. Zsidók és nem zsidók emlékeztünk vasárnap a Dohány utcai zsinagógában az elhurcolt és megölt zsidók millióira, pénzt gyűjtöttünk az Élet Menete Alapítvány céljára Presser Gábor és barátai segítségével, hogy emlékezzünk és emlékeztessünk a borzalomra. A borzalomra, aminek nem szabadott volna megtörténni.

És akkor most a magyar újnácik egyik parlamenti képviselője nyilvántartásba akarja venni, hogy ki zsidó és ki nem az. Gondolom, utána kitiltanánk őket a »rendes magyarok« által látogatott helyekről. Esetleg egy helyre is lehetne költöztetni őket, hogy könnyebben lehessen mindegyiküket szemmel tartani. Aztán majd jöhetne az Endlösung der Judenfrage… 

Ez az újnáci fiúcska az emberből állativá lett mocsok képviselője. Pártjával együtt. Nem azért kell betiltani őket, mert amit tesznek és képviselnek az a Párizsi Békeszerződés nyílt megsértése, hanem azért, mert ők a halál képviselői az élet helyett. A halálnak nem kell alkotmányos védelmet nyújtani. Éppen ellenkezőleg. Alkotmányosan kell útját állni az emberi méltóság, a szabadság, az élet gyilkosainak.

Eljött az ideje a Jobbik betiltásának.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.