A 4K! is beáll az LMP, a Milla és Orbán mellé

2012-11-14 12:08:01

Amerikai Népszava
Amerikai Népszava
A Negyedik Köztársaság megtagadta a Harmadik Köztársaságot, és világossá tette, hogy agyuk nincs.

„Párttá alakult a Negyedik Köztársaság Mozgalom (4K!), miután a Fővárosi Bíróság bejegyezte kérelmét – jelentette be az új párt elnöke. Istvánffy András arról is beszélt, hogy nem csatlakoznak a Bajnai Gordon volt szocialista miniszterelnök »által fémjelzett« Együtt 2014-hez. Istvánffy szerint Bajnaival az a baj, hogy a jelenlegi kormányhoz hasonló »megszorító politikát« folytatott. Emellett ő is az elmúlt 20 év igazságtalanságait akarja orvosolni, akárcsak az LMP és a Milla.

Az idióták tábora napról napra növekszik, és lassan elterjesztik azt, hogy az »elmúlt 20 év« leváltása a feladat, mintha Orbán diktatúrája hasonló mércével mérhető lenne. A Negyedik Köztársaság ezzel megtagadta a Harmadik Köztársaságot, és világossá tette, hogy agyuk nincs. A közhangulatot a demokratikus és alkotmányos jogállam ellen fordítják, amelyet az Orbán-rendszer megdöntött, és Orbán Viktor frázisait puffogtatják. Aki a gazdasági egyensúlyt megteremtő lépések ellen beszél, és azt képzeli, hogy a »megszorításoknak« van bármilyen alternatívája egy olyan országban, amely alig termel bármit, hitelekből él, az hülye és demagóg. (...)

A Fidesz szeretettel várja az ilyen és ehhez hasonló nagyokosokat az általa működtetett álparlamentbe 2014 után. Istvánffy kap Orbántól egy belépőt a Videoton meccseire, és beszélhet hülyeségeket élete végéig. Orbán célja az, hogy a kormányképes ellenzéket – mint a »múlt kommunista örökségét« – kiiktassa, és Schiffer-, Juhász-, Istvánffy-féle súlytalan figurákkal megtöltse a parlamentjét álellenzékkel. Kifelé mutathatja, hogy ő csupán a kommunista maradványokat számolta fel, itt van vele szemben a polgári ellenzék, amely az antikommunista új nemzedéket képviseli. Ez az új baloldal.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.