Felcsútot szerették legjobban az adózók

2012-10-08 11:38:44
A labdarúgáshoz befolyó adókedvezményes támogatások közel ötöde került a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványhoz, a többi élvonalbeli labdarúgó-csapatokhoz támogatása ehhez elenyésző – írja az atlatszo.hu.

Összesen mintegy 15 milliárd forint folyt be a különböző labdarúgó csapatokhoz és közhasznú alapítványokhoz a társasági adókedvezmény (TAO) révén, az MLSZ 6 milliárd forintos támogatásával együtt a magyar focit a TAO 2011-es bevezetése óta több mint 21 milliárd forinttal segítették a vállalkozások – írja az atlatszo.hu. A többi látványsportszövetség (jégkorong, kosárlabda, vízilabda, kézilabda, Magyar Olimpiai Bizottság) összesen 7,9 milliárd forintot kapott.

A focicsapatok közül is messze kiemelkedik a Videoton utánpótláscsapataként működő Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány, amely összesen több mint 2,8 milliárd forintot kapott társasági adókedvezményből, ez a focira jutó pénzek közel ötöde. A többi élvonalbeli labdarúgó-csapathoz beérkezett pénzek nagysága elenyésző a felcsútiak támogatásához képest. A Debrecen 526 millió forint támogatást hívott le, az UTE 334 millió, a Diósgyőr 285 millió, az FTC 237 millió, míg a Budapest Honvéd 230 millió forintot kapott.