Nyilvános az MVM-vezér korábbi fizetése

2012-10-05 09:54:42
Az Atlatszo.hu pert nyert az MVM ellen, így a vállalatnak nyilvánosságra kell hoznia azokat az összegeket, amelyeket Baji Csaba vezérigazgató 2006-ban és 2007-ben tanácsadóként vett fel.

A Fővárosi Törvényszék elsőfokú, nem jogerős döntése értelmében a Magyar Villamos Művek kötelessége nyilvánosságra hozni a cég vezetőjének korábbi javadalmazási szerződéseit és adatait.

A pert dr. Bodoky Tamás, az Atlatszo.hu főszerkesztője amiatt indította, hogy a vállalat korábban el kívánta titkolni, a jelenlegi vezérigazgató milyen ellentételezésben részesült 2006-ban és 2007-ben. Baji Csaba akkor tanácsadóként segítette az állami energetikai cég menedzsmentjét. A vezérigazgató a konzultációkért az előző ciklusban havonta, ÁFA nélkül 1 millió forintot vett fel.

A vezetőség egyes tagjait az ügyészség egyébként egyébként azzal vádolja, hogy bűnszervezetet keretében fiktív szerződések sokaságát kötötték meg – emlékeztet az Atlatszo.hu. A portál emlékeztet: egy másik MVM-tanácsadó, Szász András az ehhez kapcsolódó bírósági tárgyalásokon arról is beszámolt, hogy Baji Csaba tanácsadóként egy olyan projektet is támogatott, amely kapcsán később vádemelés történt.