Bencsikék megmentették a jobboldali média becsületét

2012-03-29 12:20:02
Bencsik András, Kerényi Imre és társaik tegnap hitet tettek Schmitt Pál mellett és a részükről lezárták az ügyet.

Bencsik András tegnap arról beszélt: a Demokrata Körbe áradnak a jó hírek, Schmitt Pál doktori disszertációja pedig nem lesz elvéve. Beszélgetőtársai szintén megvédték Schmitt Pált, szerintük az államfő ellenségeinek nem lett igazuk, és nem áll meg a plágiumvád.

Bencsik: Erről majd jó lesz, ha elgondolkodik, a mondjuk így, a magát nemzetinek valló média, hogy nagyun csúnya dolog lapítani amikor valaki közülünk bajba van és ezt máskor ezt a bűnt ne kövessük el, de megmentetted (Hernádi Zsuzsa) a jobboldali média becsületét a Demokratában, én nagyon büszke vagyok erre, hogy ezt összehoztuk, remélem ti is örültök, Imre.

Kerényi: Kérem szépen, a levadászás nem sikerült, megbukott a merény, megbukott ez az aljas merény. 1992-ben tömegesen és iparszerűen így születtek a kisdoktori disszertációk. Ezt állapította meg a bizottság lényegileg, akkor ez így ment, akkor egész mások voltak a követelmények. Túl vagyunk rajta, kész.

Bencsik: És akkor egy kommentárt még annyit hadd fűzzek hozzá én is. Nem ez volt a bűne Schmitt Pálnak. Schmitt Pálnak az volt a bűne, hogy kinyílvánította becsületesen, őszintén, hogy a maga részéről megtiszteltetésnek tekinti, hogy mint köztárssági elnök részt vehet abban az országépítő munkában amit az Orbán kormány kezdett el a kétharmados felhatalmazás birtokában. Micsoda?! És akkor elindult a vadászat ellene.

Kerényi: Hát persze azt várták vagy várták volna el tőle, hogy menjen ki Olaszországba és sikítozzon, hogy oda a magyar sajtószabadság meg ilyen. Ugye a Göncz Árpád apukát utánozza, hát ugye erről szó nem lehet.