Orbán: Marad az egykulcsos szja-rendszer

2011-09-08 15:47:40
Nemcsak hogy megmarad az egykulcsos szja-rendszer, hanem meg is erősíti azt a kormány – szögezte le Orbán Viktor a Fidesz-KDNP hajdúszoboszlói frakcióülésén. A hvg.hu szerint éles vita alakult ki a kérdésről a képviselőcsoportban. Orbán szerint a párt már eldöntötte, hogy a fogyasztást terheli meg és nem a munkát.

Éles vita alakult ki a Fidesz-KDNP hajdúszoboszlói frakcióülésen szerda este. A hvg.hu információi szerint egy fővárosi fideszes képviselő vetette fel az egykulcsos szja-rendszer kérdését, ami lavinát indított el az ülésen.

Orbán Viktor a vitában leszögezte, menet közben nem lehet váltani. A párt pedig már eldöntötte, hogy a fogyasztást terheli meg és nem a munkát. Ezért tartja fontosnak a Matolcsy György által felvetett luxusadót, de elismerte, hogy még az EU válaszára várnak a kérdésben. A hvg.hu értesülései szerint a képviselők aggódnak, hogy az adó miatt külföldön vásárolják majd a luxustermékeket.

A miniszterelnök az adórendszerről szóló vitát azzal zárta le, hogy kijelentette: nemcsak hogy megmarad az egykulcsos szja-rendszer, hanem meg is erősítik azt.