MSZP: Törvénysértő a Fidesz levele

2010-09-22 13:43:54
Az adatvédelmi biztoshoz fordul az MSZP Orbán Viktor a nyugdíjasoknak küldött levele miatt. Korózs Lajos szerint legálisan a Fidesznek nem lehetnek meg a nyugdíjasok adatai, mert a nyugdíjpénztár nem szolgáltathat adatokat pártoknak.

Az adatvédelmi biztoshoz fordul az MSZP Orbán Viktor a nyugdíjasoknak küldött levele miatt. Korózs Lajos, az MSZP elnökségi tagja az ombudsmani hivatal épülete előtt elmondta: azt kéri Jóri Andrástól, foglaljon állást, sérti-e az adatvédelmi törvényt, hogy a Fidesz a saját adatbázisa alapján a Magyar Postát kérte meg a levél kézbesítésére. Azt is kéri az ombudsmantól, vizsgálja ki, miként fordulhatott elő, hogy olyan ember is kapott levelet, aki nem postán kapja a nyugdíját, hanem banki átutalással. A volt szociális államtitkár arra is kíváncsi, hogy ha a posta a címzettek adatai alapján kézbesített, azt milyen beleegyező nyilatkozat alapján tette.

Korózs közölte: legálisan a Fidesznek nem lehet meg azoknak a neve és címe, akik nyugellátást kapnak, mert a nyugdíjpénztár nem szolgáltathat adatokat pártoknak. Ha a nyugdíjpénztár adta ki az adatokat az viszont törvénytelen, akárcsak az, ha a Fidesznek van a nyugdíjasokról adatbázisa.