Tarlós újragondolná Budapestet

2010-09-15 18:18:13
Újragondolná Budapest szimbólumait Tarlós István, és megválasztása esetén megkérdezné a választópolgárokat Budapest zászlajának esetleges megváltoztatásáról. A konzervatív főpolgármester-jelölt kitért Horváth Csaba hétfői sárga csekkes akciójára is: elmondta, a szocialista jelölt gyerekes és hiteltelen.

Tarlós István szerint Budapestnek vállalnia kell saját identitását. A Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje elmondta: megválasztása esetén a város szimbólumaiban változás várható, ugyanis megkérdezné a közvéleményt Budapest (a román nemzeti trikolórhoz hasonlító) zászlajával kapcsolatban. Tarlós szerint a jelenlegi uniformizált világvárost regionális központtá kellene alakítani.

A politikus egy szerdai konferencián beszélt arról, hogy új városarculati elemeket dolgoztatna ki, és szakértőkkel konzultálna a város szimbólumairól. Ez azonban nem jelenti, hogy mindenen változtatni kellene - tette hozzá. Közölte, megválasztása esetén számít Bojár Iván András városarculati tanácsnok munkájára, tetszik neki a szakember dunai gyaloghidas ötlete. A konzervatív politikus azt is megemlítette, hogy lehetségesnek tartja toronyházak építését a város bizonyos pontjain, ám „nem ad hoc jelleggel”.

Tarlós arról is beszélt, hogy gyerekesnek tartja Horváth Csaba szocialista főpolgármester-jelölt sárga csekkes akcióját, amellyel a BKV-nak az előző kormány által ígért pénzt akarja számon kérni. A konzervatív politikus szerint Horváth hiteltelen.