LMP: Nem rendészeti kérdés a hajléktalanok ügye

2010-09-15 13:46:40
Somfai Ágnes és Kaltenbach Jenő bejelentették, az LMP számlát nyitna fővárosi közgyűlésbe való bekerülésük esetén a hajléktalanoknak. A számlára a képviselők adományait várnák. A volt ombudsman elmondta, örült, amikor a miniszterelnök az emberi méltóság tiszteletben tartásáról beszélt, ám szerinte Orbán elfelejtette közölni a belügyminiszterrel, hogy ez a hajléktalanokra is vonatkozik.
Kaltenbach Jenő, ha az LMP bejut a fővárosi közgyűlésbe, számlát nyit, amelyre minden fővárosi képviselő befizethetné a hajléktalan-probléma megoldására szánt összeget. Az LMP fővárosi listájának második helyén álló Kaltenbach reméli, hogy a többi párt is csatlakozik a kezdeményezéshez. Úgy fogalmazott, jelenleg korlátozzák a hajléktalanok hajlékhoz való jogát. A volt ombudsman elmondta, örült, amikor a miniszterelnök az emberi méltóság tiszteletben tartásáról beszélt, ám szerinte Orbán elfelejtette közölni a belügyminiszterrel, hogy ez a hajléktalanokra is vonatkozik.
 
Somfai Ágnes, az LMP fővárosi listájának harmadik helyezettje szerint a hajléktalanok problémája társadalmi, és nem rendészeti kérdés. Somfai egy komplex válasz kidolgozását szorgalmazta.