Biszku Béla letiltotta a Bűn és büntetlenséget!

2010-06-23 22:33:30
Bár családtagjai beleegyeztek, Biszku Béla nem járul hozzá, hogy bemutassák a Mandiner két szerzője, Skrabski Fruzsina és Novák Tamás által készített Bűn és büntetlenség című dokumentumfilmet.

„Az alkotók az elkészült filmet, amely olyan, a film számára készült felvételeket is tartalmaz, amelyeken, nem mint közszereplő jelenek meg - nekem nem mutatták be, annak nyilvánosságra hozatalához nem adtam a hozzájárulásomat. A Bűn és büntetlenség című film részben vagy egészben történő bemutatásához továbbra sem járulok hozzá. A polgári törvénykönyv 80. paragrafus (2) bekezdésében foglalt személyiségi jogokra vonatkozó rendelkezései értelmében családtag, hozzátartozó nem nyilatkozhat a film nyilvános bemutatását illetően; csak és kizárólag az érintett, a filmben szereplő személy nyilatkozhat ez ügyben. Kérem, hogy a továbbiakban a fentebb említettek alapján a Bűn és büntetlenség című film nyilvánosságra hozatalát illetően kizárólag az általam tett nyilatkozatot vegyék figyelembe” - áll Biszku Béla MTI-hez eljuttatott közleményében.

A Mandiner két szerzője, Skrabski Fruzsina és Novák Tamás által készített dokumentumfilmet múlt hét szerdáján mutatták be hatalmas tömeg előtt a fővárosi Menta teraszon: több mint háromezer ember volt kíváncsi egy este alatt az alkotásra. A Bűn és büntetlenség határon túli premierje június 27-én, vasárnap 16 órakor Kolozsváron a Bulgakov Kávéházban lesz.