Izraeli kémgépek Magyarország felett

2010. március 18. 9:41
Kétszer megközelítették a ferihegyi repülőtér leszállópályáját, majd leszállás nélkül távoztak. A magyar külügy csak annyit nyilatkozik, hogy volt diplomáciai engedélye a kémrepülőknek.
Az izraeli légi- és űrerők két, ránézésre civil küllemű felderítőgépe repült át tegnap Magyarország fölött. Kétszer megközelítették a ferihegyi repülőtér leszállópályáját, majd leszállás nélkül távoztak. Hogy mi ügyben jártak itt, arra csak technikai képességeikből lehet következtetni, mert a magyar hatóságok a repülések céljáról nem adtak tájékoztatást, csak arról, hogy diplomáciai engedély birtokában voltak itt. Ezt Bocskai István, a Honvédelmi Minisztérium szóvivője nyilatkozta a Magyar Nemzetnek, hangsúlyozva, hogy nem a tárca illetékes az engedélyek kiadásában.

Valószínűsítik, hogy a kémrepülők érzékeny berendezkedéseikkel több száz kilométeres körzetben képesek lényegében minden elektromágneses sugárzást lehallgatni, legyen szó telefonról, wifiről, rádiókról vagy radarokról.

Összesen 83 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nekem egyre inkább az az érzésem, hogy ez valamifajta provokáció. Ha igaz, hogy ez bevett szokás, akkor miért pont most szivárogtatták ki, és miért pont a Magyar Nemzetnek?

Válaszok:
crm114 | 2010. március 18. 20:16

Nem lepne meg, ha a 22. században a történészek rájönnének, hogy a szocik fizettek ezért a berepülésért, ez volt az utolsó kétségbeesett kísérlet a Jobbik megerősítésére.

Amúgy meg hol van ilyenkor a légvédelem?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés