Feloszlatták a Fideszt Siklóson

2010. január 27. 15:01

A döntés mögött egy állítólagos fürdőberuházás áll.

Az eljárással 68 ember tagsági viszonya szűnt meg. Már az országgyűlési képviselő-jelölt kiválasztása sem volt zökkenőmentes a csoportban. A helyi nyertes jelölt (Kékkői Zoltán) ellenében az országos vezetés Tiffán Zsoltot preferáltat, így ő lett a párt helyi jelöltje.

„Ezzel egy időben elindították a Fidesz siklósi szervezetének feloszlatását” nyilatkozta az atv.hu-nak ifj. Szalai Ottó. Állítása szerint a feloszlatást Tiffán Zsolt szignózta, mint a Baranya Megyei Választmány elnöke. Tiffán levele szerint az indok az eredménytelenség, és a koncepciótlan, konfrontatív politizálás volt. Szalai arra emlékeztetett: a tavaly júniusi EP választáson Siklóson mind a 11 körzetet megnyerte a Fidesz, még az országos eredménynél is jobban szerepeltek. Szerinte két fő oka volt a szervezet feloszlatásának.

Első helyen említi, hogy Tiffán meg akart szabadulni az őt nem támogató alapszervezettől. A másik fő ok szerinte a helyi termálfürdő építésével kapcsolatos. „Siklós városa termál-fürdőt épít. A fürdő összköltsége 3 milliárd forint, amelyet hitelből finanszíroz a tavaly 5,1 milliárd forintból gazdálkodó város” - mondta el Szalai. Szerinte a káros javaslat elleni tiltakozás miatt távolították el őket. „Ennyit arról, hogyan működik a Fideszben a ’demokrácia’” – értékelte a kialakult helyzetet ifj. Szalai Ottó.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/3833

Ajánljuk még a témában