Dicséret az IMF-től

2009. december 3. 10:57
Washingtonban találkozott Bajnai Gordon Dominique Strauss-Kahn-nal.
A hétfőn elfogadott költségvetés hosszú időre megmentette az országot, jelentette ki Bajnai Gordonnal folytatott washingtoni megbeszélése után Dominique Strauss-Kahn, az IMF francia vezérigazgatója. "Sok példánk van, de nem mind olyan jó, mint Magyarország" - utalt, hogy értékelése szerint a Bajnai-kormány megtette a szükséges lépéseket a válság leküzdésére.

Strauss-Kahn nem lát alternatívát a válságkezelésben. Arra az újságírói kérdésre, hogy tart-e a kormányváltás utáni irányváltástól, azt felelte, erre nincs lehetőség. Az IMF vezetője szerint "politikai retorikától eltekintve valójában egyetértés van a kérdésben" a magyar pártok között. az Index kérdésére, hogy ezek szerint az IMF az ellenzékkel is kapcsolatban van, igennel válaszolt, bár ő maga tavaly december óta személyesen nem tárgyalt a Fidesz politikusaival.

Bajnai Gordon a sajtótájékoztatón köszönetet mondott azért, hogy tavaly novemberben az IMF az EU-val közösen Magyarország segítségére sietett.

Az IMF nem lát esélyt a költségvetési politika megváltoztatására (Index)

Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Igen. Ez a hazaárulás. A saját népe helyett az IMF veregeti vállon, hiszen az ő érdekeit szolgálta.

Az a baj, hogy nem akasztjuk fel őket. Azt üzenjük már ötszáz éve, hogy ezt a népet következmények nélkül el lehet árulni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés